Tildel licenser til grupper

Er du træt af at tildele licenser til hver enkelt bruger manuelt? Så tilføj de brugere, der skal have nye licenser til en gruppe og tilføj licens til samtlige brugere på én gang. Det kan lade sig gøre både til Office 365 og Azure.

Tildel licens til brugere i grupper

Det er aldrig sjovt at skulle gentage den samme handling for mange forskellige brugere manuelt. Specielt ikke, hvis det skal gøres for flere hundrede brugere ad gangen.

Heldigvis har de fleste fundet ud af, at du også kan tildele brugere i grupper. Det vil sige, at du kan tildele den samme licens til en hel gruppe af brugere på én gang. Det kan lade sig gøre både, når du tildeler licenser på Microsoft Azure og Microsoft Office 365.

Sørg for at brugerens lokation er defineret

Nogle gange spænder Microsofts licenspolitik dog ben for, at det kan lade sig gøre. For det er ikke alle Microsoft-tjenester, der er tilgængelige på alle lokationer. Kun hvis brugerens lokation ligger inden for et af de områder, hvor den pågældende licens er tilgængelig, kan brugeren få licens til det givne produkt.

Men selv om brugeren befinder sig på en gyldig lokation, kan du stadig risikere, at du ikke kan tildele en licens til vedkommende – til noget som helst. For det kræver nemlig, at brugerens lokation er angivet i Active Directory – ellers arver brugeren den samme lokation som AD’et. Det gør det umuligt for licenstjenesten at vurdere, om brugeren har ret til at få licens til den pågældende tjeneste eller det pågældende program – og så får du en fejl i tildelingen til den pågældende bruger.

Derfor er det en god ide, altid at tilknytte nye brugere til en lokation, når de oprettes i AD’et – i hvert fald hvis du senere vil kunne tilføje licens til dem gruppevis.

Gruppevis tildeling af licens i tre lette trin

Der er lidt forskel på, hvordan du tildeler licenser til en gruppe af brugere på henholdsvis Azure og Office 365. Men grundlæggende set skal du gennem de samme tre trin, nemlig:

 1. Tildel de nødvendige licenser til en gruppe
 2. Tjek at systemet er færdig med at tildele licenser til alle i gruppen
 3. Kontrollér, om der er nogle af brugerne, der ikke har fået licens.

Det sidste skyldes oftest, at de ikke har en gyldig lokation eller at der mangler andre oplysninger. Gennemgå de brugere, der er fejlmeldinger for og ret fejlene. Det vil oftest være et fåtal, du skal behandle manuelt på denne måde i forhold til, hvis du skulle tildele licenserne manuelt til samtlige brugere.

Komplet trin for trin gennemgang til Azure og Office 365

Som sagt er der lidt forskel på, hvordan du tildeler licenser til en hel gruppe på Microsoft Azure og på Microsoft Office 365. Heldigvis har Microsoft udgivet en guide til hver. Du finder de to guider her:

Microsoft Azure

Microsoft Office 365

Referencer

 • Amass Restaurant vælger Microsoft Office 365

  Nomas tidligere chefkok, Matthew Orland, har altid haft et skarpt øje for detaljer, og hans cv omfatter toppræstationer på restauranter som britiske Fat Duck, New Yorks Per Se og Le Bernardin.

 • Sølyst vælger Office 365 og Intune

  Sølyst - Den kongelige Skydebane

  Den kongelige Skydebane har udskiftet Small Business Server med en moderne løsning baseret på Microsoft Office 365.

Vores løsninger

 • Microsoft Azure

  Microsoft Azure (Tidligere Windows Azure) er en bred cloud platform for både webserver, applikationsserver og netværk.

 • Office 365

  Office 365 er en samling af server services fra Microsoft som gør det nemt for dine medarbejdere at kommunikere, samarbejde og producere dokumenter og indsamle data, uden du skal investere i en mængde hardware.