Skype for Business bliver en del af Microsoft Teams

Du har måske allerede bemærket, at Microsoft Teams giver mulighed for både at afholde møder, chatte og tale sammen – ganske som Skype for Business. En af nyhederne ved årets Microsoft Ignite-konference i Orlando, Florida var da også, at Skype for Business udfases og alle funktioner herfra bliver integreret i Microsoft Teams. Det gør det endnu nemmere at arbejde sammen online.

Vi har dårligt vænnet os til, at Microsoft Lync blev til Skype for Business, før vi nu skal vende os til, at hele Microsoft unified kommunikationsplatform nu bliver integreret i Microsoft Teams.

Skype for Business bliver del af Microsoft Teams

Teams blev lanceret sidste år som Microsofts modsvar til den populære online samarbejdstjeneste Slack, der kombinerer netop chat og fildeling på projektniveau, samt til samarbejdstjenesten Podio, der i praksis er en SharePoint-konkurrent. Slægtskabet med Slack er dog størst, både når det kommer til farvevalg i brugergrænsefladen og brugen af tegnede personaer.

Indeholder allerede chat- og mødefunktion

Microsoft Teams indeholder allerede en chat- og mødefunktion. De kan bruges til korte beskeder mellem teammedlemmer og til teammøder online.

Microsoft Teams fungerer ved, at du kan oprette kanaler for de forskellige projekter, du bestyrer. Til hver kanal kan du så invitere de kollegaer, du arbejder sammen med, ligesom du kan dele filer og dokumentbiblioteker fra SharePoint, samt filer og mapper fra OneDrive, Dropbox og en række andre fildelingstjenester.

Derved får du samlet al kommunikation, al online mødeaktivitet og alle dokumenter, regneark og så videre på et sted for hvert af de projekter, du står for. Ved at tilføje lagerområder i skyen, bliver alle dokumenter lagt på plads fra starten og du slipper for at skulle have tingene liggende flere steder. Det gør det let at overskue og administrere projekterne for dig og de kollegaer, som du arbejder sammen med.

Skype for Business-funktioner tilføjes

Fra næste år bliver Microsoft Teams klienten til Skype for Business. Teams bliver det program, som brugerne starter chat-samtaler, opkald og online møder fra. Det sker ved, at mødefunktionerne fra Skype for Business med video og lyd bliver integreret i Microsoft Teams, samtidig med at det bliver muligt at ringe ud til og modtage opkald fra almindelige telefoner via Teams-klienten.

I forbindelse med overgangen fra Skype for Business til Microsoft Teams, vil det desværre ikke være muligt at importere gamle samtaler fra Skype til Teams. Kun kontakterne følger med over og efter skiftet vil det kun være muligt at se de gamle samtaler, der er ført i Microsoft Teams, ikke dem som blev afviklet i Skype for Business.

Skype for Business-klienten vil dog fortsat blive understøttet af Microsoft og det vil være muligt at bruge en kommende version af Skype for Business Serveren som backbone for jeres egen kommunikationsinfrastruktur til Microsoft Teams. Den nye version af Skype for Business Server forventes i anden halvdel af 2018, og er netop målrettet de virksomheder, som fortsat gerne vil hoste deres unified kommunikationsløsning selv. Denne server vil kunne håndtere både Skype for Business- og Microsoft Teams-klienter til samtaler, møder og videokonferencer.

Fra unified til intelligent kommunikation

Sammen med den nye Skype-funktionalitet i Microsoft Teams, introduceres også en form for kunstig intelligens, der gør det muligt for brugergrænsefladen i Teams at tilpasse sig den måde, du anvender platformen på. Den vil også gøre det muligt helt automatisk at udsende et mødereferat med alle aftalte action items efter hvert møde til alle mødedeltagere, ligesom AI-funktionen på sigt vil tilbyde simultantolkning og automatisk oversættelse af chatbeskeder til det sprog, som den enkelte bruger foretrækker.

Samtidig arbejder Microsoft på at samle alt materiale fra de forskellige møder med optagelsen af mødet, så det hele kan tilgås af alle, der har adgang til den kanal, mødet hører til i Microsoft Teams. Derved har alle i projektet – også dem som ikke deltog på mødet – adgang til både mødet, mødereferat og de dokumenter, præsentationer og så videre, som blev delt ved mødet.

Overgangen kommer til at ske glidende

Overgangen mellem Skype for Business og Microsoft Teams kommer til at ske glidende. De to platforme vil komme til leve ved siden af hinanden i et godt stykke tid fremover. Det betyder, at der som sådan ikke er noget, som tvinger det enkelte firma over på Microsoft Teams, før Skype for Business bliver endelig udfaset af Microsoft. Det tager som regel mellem 5 til 10 år, alt efter hvilken udfasningsplan Microsoft vælger for produktet.

Vil du vide mere om Microsoft Teams

Så hvis I ikke allerede er gået i gang med at bruge Microsoft Teams i din virksomhed, er det en god ide at begynde at udforske mulighederne nærmere. Teams giver en meget simplere tilgang til projekter end SharePoint og gør det nemmere at overskue både kommunikation og fildeling i de enkelte projekter.

Vil du gerne introduceres til Microsoft Teams, så kontakt os allerede i dag ved enten at bruge kontaktformularen her på siden, sende os en mail eller give os et ring. Så kan vi tage en snak om, hvordan i nemmest kan komme i gang i netop jeres virksomhed med fremtidens kommunikationsplatfrom til virksomheder.

 

 

Referencer

 • Amass Restaurant vælger Microsoft Office 365

  Nomas tidligere chefkok, Matthew Orland, har altid haft et skarpt øje for detaljer, og hans cv omfatter toppræstationer på restauranter som britiske Fat Duck, New Yorks Per Se og Le Bernardin.

 • Sølyst vælger Office 365 og Intune

  Sølyst - Den kongelige Skydebane

  Den kongelige Skydebane har udskiftet Small Business Server med en moderne løsning baseret på Microsoft Office 365.

Vores løsninger

 • Microsoft Azure

  Microsoft Azure (Tidligere Windows Azure) er en bred cloud platform for både webserver, applikationsserver og netværk.

 • Office 365

  Office 365 er en samling af server services fra Microsoft som gør det nemt for dine medarbejdere at kommunikere, samarbejde og producere dokumenter og indsamle data, uden du skal investere i en mængde hardware.