Derfor får Microsoft Office 365 nye ikoner nu

Her kun lidt over halvanden måned efter lanceringen af Microsoft Office 2019 – forbrugerversionen af Microsoft Office – kommer Microsoft så med nye ikoner til alle Office-programmerne. I første gang kun til Microsoft Office 365, der som altid er først med alle nyhederne til Office-platformen. Men hvorfor netop nu?Oversigt over de nye ikoner til Office 2019Enklere, mere samarbejdsvillig og mere kraftfuld. Det er det fremtidige udviklingsmål for Microsoft Office. Det bruger Microsoft som den officielle forklaring på, at Office 365 nye ikoner.En af nyhederne er, at ikonerne kommer til at blive brugt på tværs af alle de platforme, du kan arbejde med Office-programmerne på. Designet skal afspejle den tættere og meget mere forbundne måde, som vi arbejder sammen på i dag, og symbolisere den rummelighed som Office-programmerne giver os til at løse vores daglige arbejdsopgaver.

Første opdatering af ikonerne i 5 år

Det er første gang i lige over 5 år, programmerne i Microsoft Office får nye ikoner. Sidste gang var i forbindelse med lanceringen af Office 2013 tilbage i maj 2013. De to senere versioner, Office 2016 og Office 2019, beholdt med ganske få opdateringer designet fra 2013-versionen.

Word-ikonet fra 2003-versionen og til den nye Office 365-version

Farver og former er opdateret og ikonerne er blevet mere tredimensionelle. Derved rammer de bedre den stil, der er oppe i tiden nu, samtidig med at de bibeholder deres genkendelighed. Så på mange måder er udviklingen knapt så revolutionerende, som da Outlook mistede sin gule farve tilbage i 2013.Og så alligevel. De nye ikoner adskiller sig meget tydeligt fra alle de tidligere versioner. Se selv udviklingen fra de tidligere versioner herunder.
Her ses de tidligere og de nye ikoner til Microsoft Office 365 side om side. De nye er mere tre-dimensionelle og i flere farvenuancer.

Her ses de tidligere og de nye ikoner side om side. De nye er mere tre-dimensionelle og i flere farvenuancer.

Kun til Microsoft Office 365

At designopdateringen kommer nu, kan måske undre nogen. For det er trods alt kun små 6 uger siden, Microsoft lancerede den seneste version af deres kendte kontorpakke til konsumermarkedet i form af Microsoft Office 2019.Men de nye ikoner kommer kun til Microsoft Office 365. Den version, der primært henvender sig til virksomheder. Den sælges på abonnementsbasis med en fast, lav månedlig betaling pr. bruger. Her anvender konsumerversionen af Microsoft Office stadig den klassiske licensmodel, hvor du betaler et stort beløb up front for brugsretten til programmerne.Microsoft Office 365 er samtidig den version, alle nyhederne til Office-programmerne først lanceres i. Således er alle de nyheder, der blev præsenteret til Office 2019, gammelt nyt for alle med et abonnement på Office 365.

Stærkere profilering af Office 365

Derfor er det meget logisk, at de nye ikoner også først kommer til Office 365. Men vi skal heller ikke være blinde for, at de nye ikoner samtidig får Office 365 til at skille sig tydeligere ud fra konsumerversionen af Office-programmerne.Derved håber Microsoft, at flere af deres konsumerkunder får øje på de reelle forskelle mellem de to Office-versioner. Office 365 er ikke bare en abonnementsudgave af Microsoft Office. Du får meget mere med i pakken i form af ekstra lagerplads i skyen, samt mulighed for at få tilkøbe SharePoint- og andre af Microsofts stærke kollaborative værktøjer og onlinetjenester.

Sidste version af Microsoft Office?

Så når de nye Office-ikoner til Office 365 kommer netop nu, er det næppe nogen tilfældighed. Vi tror meget kraftigt på, at Microsoft efter udsendelsen af Office 2019 nu sætter alle sejl ind på at konvertere de sidste brugere af konsumer-versionen af Microsoft Office til Office 365-brugere. Det vil gøre det meget enklere for Microsoft at servicere, udvikle og sikre Office-platformen i fremtiden – og spare dem mange penge i markedsføringen af nye Office-versioner.Ja, det sagde vi også, da Microsoft lancerede Office 2016 – og nogen fremsatte tanken, allerede da Office 2013 udkom. Men denne gang tror vi, det er alvor. For markedsandelen for konsumerversionen er for stærkt nedadgående. Så det er nu, de sidste konservative brugere skal med over i skyen.Vil du også med? Så sidder vi klar til at hjælpe dig sikkert over.
 • Kontakt

 • Referencer

  • Amass Restaurant vælger Microsoft Office 365

   Nomas tidligere chefkok, Matthew Orland, har altid haft et skarpt øje for detaljer, og hans cv omfatter toppræstationer på restauranter som britiske Fat Duck, New Yorks Per Se og Le Bernardin.

  • Sølyst vælger Office 365 og Intune

   Sølyst - Den kongelige Skydebane

   Den kongelige Skydebane har udskiftet Small Business Server med en moderne løsning baseret på Microsoft Office 365.

  Vores løsninger

  • Microsoft Azure

   Microsoft Azure (Tidligere Windows Azure) er en bred cloud platform for både webserver, applikationsserver og netværk.

  • Office 365

   Office 365 er en samling af server services fra Microsoft som gør det nemt for dine medarbejdere at kommunikere, samarbejde og producere dokumenter og indsamle data, uden du skal investere i en mængde hardware.