Nemt at styre, hvor du gemmer dine dokumenter på SharePoint og OneDrive

Med ny dialogboks, når du gemmer dokumentet første gang, og nye muligheder direkte fra titellinjen i dine Office 365-programmer, får du bedre kontrol over, hvor du kan gemme dine dokumenter, regneark og præsentationer i Microsofts sky. Samtidig kan du nemmere omdøbe og flytte dem med ganske få klik, ligesom du undgår at miste data med Automatisk lagring

Kører du med Fast track-opdateringer i Office Insider, har du allerede haft den nye Gem denne fil-dialogboks i dine Office 365-programmer i nogen tid. Den gør det nemt at navngive eller omdøbe dokumenter, ligesom du hurtigt kan vælge mellem de seneste mappeplaceringer, du har gemt dokumenter, regneark og præsentationer på i Microsofts sky.

Den nye Gem denne fil-dialogboks

Den nye Gem denne fil-dialogboks

Den nye Gem denne fil-dialogboks består af et Filnavn-felt, et Placering-felt, hvor du kan vælge mellem de seneste mapper, du har gemt noget i, samt en genvej til at vælge mellem andre placeringer. Derudover er der naturligvis også en Gem-knap til at gemme dokumentet med.

Filnavn-feltet gør det nemt at navngive eller omdøbe dokumentet direkte fra dialogboksen. Klikker du på Placering-feltet, får du vist de seneste 5-7 mappeplaceringer, du har gemt dokumenter på, samt mulighed for at vælge mellem de forskellige OneDrive- og SharePoint-lagerplaceringer, du har adgang til.

Du kan også vælge at klikke på Flere lagringsindstillinger-linket nederst til venstre i Gem denne fil-dialogboksen. Så åbnes Filer-knappen | Gem som, hvor du kan klikke dig frem til den ønskede placering lokalt på harddisken, på din Dropbox-konto, eller på en af de lagringsplaceringer som du har adgang til i Microsofts sky.

Klikker du på skydeknappen, får du mulighed for at vælge, hvilken lagerplacering du vil gemme dokumentet på i Microsofts sky.

Automatisk lagring så snart du gemmer i skyen

Vælger du at gemme dit dokument på enten SharePoint eller OneDrive, slås automatisk lagring til som standard. Det betyder, at alle ændringer i dokumentet gemmes helt automatisk. Derved slipper du for at miste dit arbejde, hvor computeren skulle løbe tør for strøm, eller der opstår en alvorlig fejl, som forhindrer dig i at fortsætte arbejdet.

Du kan se, hvorvidt Automatisk lagring er slået til ved hjælp af skydeknappen yderst til venstre i Titel-linjen. Samme sted kan du slå den automatiske lagring fra, ved at klikke på skydeknappen.

Du kan også vælge at slå den til på et dokument, der ikke allerede er gemt, eller som er gemt lokalt. Det åbner en dialogboks, hvor du kan vælge mellem, hvilken konto på OneDrive eller SharePoint, du ønsker at gemme dokumentet på.

Denne fremgangsmåde gemmer dokumentet direkte i roden på den valgte konto. Derfor anbefaler vi altid, at du vælger Filer-knappen | Gem som i stedet. Derved kan du klikke dig frem til præcis den mappe, du gerne vil gemme dokumentet i.

Klikker du på pil-ned knappen til højre for dokumentnavnet i titel-linjen, åbnes denne smarte dialogboks.

Nemmere at omdøbe og flytte dokumenter fra Titel-linjen

Du kan naturligvis også vælge at flytte dokumentet til en anden placering efter det er gemt, ved at klikke på Pil ned-knappen efter filnavnet i titellinjen.

Nu åbnes en dialogboks, hvor du kan omdøbe dokumentet bare ved at skrive et andet navn i Filnavn-feltet.

Samtidig kan du skifte placering på dokumentet ved at klikke på pilen til højre for placeringsangivelsen og vælge Åbn filplacering i genvejsmenuen. Det åbner Windows Stifinder i et separat vindue, hvor du så kan klikke dig frem til den ønskede placering.

Husk at slette dokumentet fra roden af den SharePoint- eller OneDrive-placering, du eventuelt startede med at gemme dokumentet i, hvis du gemte det ved at slå Automatisk lagring til.

Du har også mulighed for at dele dokumentet med andre fra genvejsmenuen ud for placeringsangivelsen. Samtidig finder du en genvej til versionshistorikken nederst i dialogboksen. Så kan du hurtigt rulle dokumentet tilbage til en tidligere version, hvis det bliver aktuelt.

 • Kontakt

 • Referencer

  • Amass Restaurant vælger Microsoft Office 365

   Nomas tidligere chefkok, Matthew Orland, har altid haft et skarpt øje for detaljer, og hans cv omfatter toppræstationer på restauranter som britiske Fat Duck, New Yorks Per Se og Le Bernardin.

  • Sølyst vælger Office 365 og Intune

   Sølyst - Den kongelige Skydebane

   Den kongelige Skydebane har udskiftet Small Business Server med en moderne løsning baseret på Microsoft Office 365.

  Vores løsninger

  • Microsoft Azure

   Microsoft Azure (Tidligere Windows Azure) er en bred cloud platform for både webserver, applikationsserver og netværk.

  • Office 365

   Office 365 er en samling af server services fra Microsoft som gør det nemt for dine medarbejdere at kommunikere, samarbejde og producere dokumenter og indsamle data, uden du skal investere i en mængde hardware.