WAN optimering

For mange virksomheder er det problematisk at gennemskue, hvordan deres netværkstrafik er skruet sammen og hvilke dele, der giver problemer på specielt WAN links.Den nemme løsning er at købe mere båndbredde, men det kan være meget omkostningstungt at investere i ekstra kapacitet for bare at konstatere, at i løbet af en uges tid er man tilbage til samme dårlige performance. Ofte anvendes båndbredden af mindre forretningskritiske applikation som diverse web 2.0 forbrugersites, gaming eller YouTube streaming og samtidigt kører de forretningskritiske applikationer langsommere og langsommere.Det gør det ikke bedre at f.eks. Windows fildeling og SharePoint Services anvender ganske meget båndbredde til selv simple transaktioner – selv mindre ændringer af en fil gør at hele filen sendes frem og tilbage over WAN linket.For udføre effektiv WAN optimization kan man anvende en lang række teknikker for at reducere mængden af data som transmitteres over de langsomme IP baserede links via eks. VPN eller MPLS:

Compression

Komprimering som man kender det fra ZIP og andre teknikker; data komprimeres inden de sendes over det langsomme WAN link.

Proxying/caching

Gemmer data på brugerens side af WAN linket og sørger for ikke at hente data, som allerede findes i cache. 

Deduplikering

Lidt som caching, men helt nede på byte niveau, så mængden af redundante data over linket reduceres.

Forward error correction

Går ud fra at pakker mistes og opsætter derfor en ekstra fejlkorrigering for at nedbringe retransmissioner af data.

Protocol spoofing

Samler svar fra forskellige meget “snakkende” applikationer og giver bare et enkelt svar på den spørgende side.

Begrænsning af trafik

Sætter loft på enkelte brugeres forbrug af båndbredde.

Equalizing

Tager intelligente beslutninger om, hvad der lige nu skal prioriteres.

Traffic shaping

Sætter prioriteter for de enkelte protokoller og kan på forskelligt niveau afhængigt af netværksudstyret nedsætte prioriteten for bestemt trafik og øge den for anden trafik.

Udstyr til WAN optimering har længe været kendetegnet af høj pris baseret på proprietære platforme som Riverbed eller Cisco – og uden den store integration til virksomhedens nuværende platforme. CloudWorkers IT har taget SonicWALL’s WXA serie ind i porteføljen. Denne serie giver stor fleksibilitet og kan samtidigt integreres i det nuværende miljø med flere fleksible metoder.Samtidigt ejer SonicWALL’s også enterprise WAN optimeringsvirksomheden Blue Coat Systems, som er blandt lederne på Gartner Magic Quadrant for WAN Optimization Controllers.Læs mere om Sonicwall WXA produkter, hvis vil videre med en effektiv løsning til en fornuftig pris for op til 300+ WAN brugere.