Hvad er forskellen på Office 365, Microsoft 365, Microsoft Azure og de enkeltstående Microsoft-produkter?

Microsoft tilbyder deres programmer og tjenester på flere forskellige måder. Hvilken, der giver bedst mening for dig, afhænger primært af, hvad du bruger Microsoft-produkterne til. Samt hvilke behov du har for at håndtere dokumenter, data og it-infrastruktur. Læs med og bliv klogere på, hvilken Microsoft-løsning, der er den rigtige for dig.

Hvad skal jeg vælge? Microsoft Office 2019, Office 365, Microsoft 365 eller Microsoft Azure?
Hvad skal jeg vælge? Microsoft Office 2019, Office 365, Microsoft 365 eller Microsoft Azure?

Skal du bruge et af Microsofts kendte kontorprogrammer, operativsystemet Windwos eller forskellige tjenester i skyen, hvilken licensform skal du så vælge? Læs videre herunder, det betaler sig.

Der er flere forskellige at vælge imellem – og et vist overlap mellem de forskellige valgmuligheder. Så hvornår skal du vælge hvad?

Programpakke eller abonnement?

Taler vi udelukkende Microsoft Office og andre programmer, kan du grundlæggende vælge mellem enten at købe en god, gammeldags programpakke eller købe et abonnement på produktet.

Programpakke

Vælger du programpakken, betaler du et større engangsbeløb up front, og kan så downloade, installere og anvende de programmer, du har købt adgang til på en enkelt computer. F.eks. Office 2019 Home & Student.

Du får også adgang til løbende opdateringer udsendt til den pågældende programversion. Men den dag der kommer en ny version, skal du igen ud og købe den på samme måde.

Abonnement

Vælger du derimod at købe f.eks. et Office 365-abonnement, betaler du en fast lav pris hver måned – eller på årsbasis. Abonnementet inkluderer adgang til at downloade, installere og anvende programmerne i det købte abonnement på det antal computere og andre enheder, der er inkluderet i abonnementet. Med en subscription (abonnement) til den populære Office 365 – Business Premium version, inkluderes f.eks. 5 enheder.

Samtidig har du fri adgang til alle opdateringer af programmerne, lige så længe du betaler abonnement. Du kan tilmed vælge at være blandt de første, der får de nyeste opdateringer og funktioner, hvis du synes det er interessant.

Samtidig slipper du for at tænke på, om du nu kører med Office den ene eller den anden årgang. Office 365-versionen af Office-programmerne anvender ikke denne versionsopdeling. De udvikler sig løbende, så du altid har de nyeste muligheder til rådighed – og kan anvende eller integrere med de nyeste teknologier og tjenester.

Abonnementet omfatter mere end bare programmerne

Samtidig omfatter Office 365-programmerne mere end bare selve programmerne i ”Office-pakken”. Alt efter det valgte abonnement får du adgang til en række forskellige tjenester i skyen, herunder OneDrive for Business, SharePoint, Planner, Microsoft Teams, Forms Pro, Power BI og mange, mange flere.

Office 365 eller Microsoft 365 – og Microsoft Azure?

Microsoft tilbyder flere forskellige abonnementer til deres programmer og tjenester. Overordnet set kan de opdeles i tre forskellige:

 • Office 365: De kendte kontorprogrammer og diverse online lager- og produktivitetstjenester som beskrevet ovenfor. Fås i flere forskellige versioner, der passer til den størrelse firma, du har – samt i versioner til private og studerende. Afregnes månedligt eller årligt pr. bruger.
 • Microsoft 365: En samlet pakke med Office-programmer, Windows 10 operativsystemer og diverse server- og sikkerhedstjenester, der til sammen kan anvendes til at opbygge en cloudbaseret it-infrastruktur i et firma. Fås i flere forskellige versioner, der passer til forskellige virksomhedsstørrelser. Det afregnes pr. bruger samt efter størrelsen på de anvendte lager- og andre tjenester.
 • Microsoft Azure: En samling af server- og lagertjenester i skyen, som du kan bruge til alt lige fra at køre firmaets hjemmeside over at udvikle forskellige digitale tjenester til intern eller ekstern brug i virksomheden, samt opbygge en skræddersyet it-infrastrutur med virtuelle servere, lagertjenester og databaser. Afregnes efter forbrugt CPU-tid og lagerstørrelse, samt anvendt båndbredde på datatransmissionen mellem de forskellige globale datacentre, Microsoft stiller til rådighed.

Har du udelukkende brug for de kendte Office-programmer, samt eventuelt muligheden for at lagre data og trække på Microsofts produktivitetstjenester i skyen, er Microsoft Office 365 den rigtige løsning for dig.

Har din virksomhed en Microsoft it-infrastruktur med Windows som operativsystem og Microsofts server-, lager- og produktivitetstjenester, er Microsoft 365 det helt rigtige valg.

Ønsker du derudover selv at kunne opbygge egne tjenester i skyen, kan du med fordel – udover enten Office 365 eller Microsoft 365 – bygge dem på Microsoft Azure-platformen.

Få hjælp til at vælge det rigtige Microsoft-produkt

Har du brug for hjælp til at opbygge den rigtige og bedst egnede Microsoft-baserede it-infrastruktur i din virksomhed? Eller skal du til at flytte din it-infrastruktur ud i skyen? Eller vil du opgradere til den næste Office-version?

Så kontakt os i dag – vi er eksperter på området. Brug kontaktformularen her på siden, ring på 39 69 29 09 eller send en mail på info@cloudworkers.dk. Så finder vi sammen den Microsoft-løsning, der er mest økonomisk og passer bedst til netop dit firma. Det er vigtigt for os.

 • Kontakt

 • Referencer

  • Amass Restaurant vælger Microsoft Office 365

   Nomas tidligere chefkok, Matthew Orland, har altid haft et skarpt øje for detaljer, og hans cv omfatter toppræstationer på restauranter som britiske Fat Duck, New Yorks Per Se og Le Bernardin.

  • Sølyst vælger Office 365 og Intune

   Sølyst - Den kongelige Skydebane

   Den kongelige Skydebane har udskiftet Small Business Server med en moderne løsning baseret på Microsoft Office 365.

  Vores løsninger

  • Microsoft Azure

   Microsoft Azure (Tidligere Windows Azure) er en bred cloud platform for både webserver, applikationsserver og netværk.

  • Office 365

   Office 365 er en samling af server services fra Microsoft som gør det nemt for dine medarbejdere at kommunikere, samarbejde og producere dokumenter og indsamle data, uden du skal investere i en mængde hardware.